top of page

Wat is oefentherapie Mensendieck

 

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug  blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer  heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wél op zoek ging naar een oplossing, dan bleek het moeilijk om de klachten goed te duiden, laat staan deze weg te nemen. U vraagt zich af hoe u van uw klacht af kunt komen.

Ook te veel spanning in het lichaam kan tot allerlei klachten leiden. Ontspannen is dan de voor de hand liggende oplossing, maar bijna niets is moeilijker dan goed ontspannen. Een gezonde manier van ademen is daarbij onmisbaar. Die helpt u niet alleen ontspannen, maar is ook belangrijk voor uw totale gezondheid. Door verschillende oorzaken kunt u een ontspannen manier van ademen kwijtraken. Het adempatroon is dan verstoord.

Behandeling op maat

Oefentherapie-Mensendieck kan de oplossing voor u zijn. De oefentherapeut-Mensendieck  is een paramedicus die expert is in houding en beweging. Voor uw klachten wordt een passende behandeling  uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut-Mensendieck behandelt uw klachten én adviseert. Daarnaast is de oefentherapeut-Mensendieck uw persoonlijke coach. Samen wordt er gewerkt  aan verbetering van uw houding en uw  bewegingspatroon. Bij spannings- en ademhalingsklachten worden spierontspannende oefeningen en ademoefeningen gecombineerd met houdingscorrigerende oefeningen.

 

Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen: daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar maak een afspraak.

Bewezen effectief

Voor een juiste behandeling is een prettige band tussen u en uw oefentherapeut-Mensendieck noodzakelijk. Zij zal zich inleven  in uw manier van bewegen. Samen analyseert u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere – gezondere –  manieren van bewegen. Bewegingsoefeningen sluiten  zoveel mogelijk aan op uw activiteiten in het dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen  laagdrempelig, maar ook  effectief. Oefentherapie-Mensendieck  geeft grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen, dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en door de training die aansluit op uw levensstijl.

  

bottom of page