top of page
Chronische Pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet wat aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, zoals een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn als de pijnklachen langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen relatie meer met het oorspronkelijke letsel.

 

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld dingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich juist door de pijn heen, terwijl dit bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

 

Goede begeleiding door een oefentherapeut die geschoold is in de behandeling van chronische pijn kan u helpen weer grip te krijgen op uw klachten. De therapeut werkzaam bij Mensendieckpraktijk Amsterdam Oost heeft zich geschoold in de behandeling van mensen met chronische pijn en is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Chronisch Pijn. 

bottom of page